7 Mayıs 2013 Salı

Bahreyn Karalamaları

Evet, yarışın üzerinden 2 hafta geçti ama ben de içimdekiler kalmasın diye ders notu halinde bir şeyler karalayım dedim, malum böyle daha çok akılda kalıyor.

- Öncelikle Bernie'nin bile yarışın düzenlenmesine saçmalık demesi yarışın belki de en önemli anektoduydu. Çok şaşırdım.

- Pirelli'nin 'eşitlik' uygulaması bu yarışta artık tavan yaptı. Mercedes'i tek tur hızıyla sayarsak öndeki altı takım (5+Force India) da yarış kazanabilecek hıza sahipti. Tabii, bu ilk başta garip gelebilir ama şuan ki bütün iş trafikten kurtulmakta yatıyor.

- Sertlerle başlayıp 4 pit yapan Button yarışın en kötü taktiğini uyguladı muhtemelen. Raikkonen'in peşinden gidip en azından rahat bir beşincilik alabilirdi. İçeride ne oldu bilmiyoruz, ne McLaren ne de Button bunla ilgili bir açıklama yapmadı.

- Perez için 'gereksiz' bir eleştiri yapılmıştı ilk üç yarışta. Bu adam büyük takımda, biraz yerelim mantığı hakimdi. O da patronunu dinleyerek yarışa büyük renk kattı. Yarışın en agresif ismiydi.

- Schumacher'den sonra diğer Alman Vettel rekorları silip süpürürken başka bir Alman da araçla savaşmaya devam ediyor. Rosberg'in savunmaları favorimdi, bu yarışta daha çok sevdim. Biraz da üzüldüm. Bu adam ne zaman iyi bir araca sahip olacak  !

- Ferrari'nin şanssızlığı malum. Yine de mekanik arızaya şanssızlık demek biraz romantik kaçıyor. Üstelik Ferrari birkaç yıldır biraz da bu dayanıklılığı ile ayakta kalmışken, işler ciddileşiyor.

- Şöyle bir teorim var, her yarış geçtikçe Red Bull daha güçlenecek. Çünkü lastikler daha iyi anlaşıldıkça, onlar da sıralama hızından feragat etmeyecekler. Teorinin temeli, son zamanlarda çıkan dedikodulardan oluşuyor.

- İşte bu yüzden burnuma 2011 kokuları gelmeye başlıyor. İki yıl önce de Red Bull'la başa çıkabilecek bir McLaren vardı, onlar da zırt bırt hata yapıyorlardı.

- Son olarak Hamilton'ın aracının ikinci pitten sonra değişmesi/düzelmesi de ilginç bir ayrıntıydı. Hamilton ve Alonso'nun yarışın çoğunda haşin mücadelelerin uzağında kalmaları puan almalarında kritikti. Hamilton 2012'den devam ediyor.

Yazıyı biraz da aşağıdaki resimleri koymak için bahane olarak kullandım.





















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder