4 Eylül 2012 Salı

TV'de Motorsporları Ekranı

NTV'nin eski motorsporları programı

Formula 1'den Nascar'a birçok motorsporları serisi, kanalların motorsporları programı özetle motorsporlarını konu edinen ve Türkiye'de herhangi bir platformdan yayınlanan programları ve canlı veya banttan yayınlanan yarışları bir derleyelim dedik. Biraz karışık bir derleme olacağı için şimdiden uyarımızı yapalım.

Formula 1 ve Moto GP

TV'nin dünya çapında en çok izlenen bu iki motorsporları organizasyonunun Türkiye'deki yayın haklarını üç yıllığına D-Smart aldı.2012, 2013 ve 2014 sezonlarını D-Smart'dan izleyebilirsiniz. Ayrıca Teledünya'daki RTL'den de Formula 1 yarışları izlenebiliyor.

Eurosport 1-2 (D-Smart, Digitürk, Teledünya)
Spor deyince ilk akla gelen kanal birçok motorsporları programı da yayınlıyor :

Dünya Superbike Şampiyonası
Dünya Supersport Şampiyonası  ( Kenan Sofuoğlu bu seride yarışıyor)
WTCC
Auto GP
GP3
Britanya Superbike Şampiyonası
World Series By Renault ( Formula Renault 3.5, Eurocup Formula Renault 2.0, Eurocap Megane Trophy, Eurocup Clio)
World Endurance Championship
Motor Sports Weekend ( Motorsporları programı )
Porsche Supercup
IRC ( Intercontinental Rally Challenge )
Blancpain Lamborghini Cup
ETCC ( Aytaç Biter de yarışıyor bu seride )

Fox Sport : Nascar, The Mobil 1 Grid (D-Smart, Digitürk)

Espn : Nascar (D-Smart, Digitürk)

Espn Classic : F1 70'li yıllar, Moto GP 2008 sezonu benim gördüğüm programlarıydı. Bazen sizi güzel anılara götürebiliyor, bu kanalı takipte olmakta fayda var. (Digiturk)

Sports Tv : Formula 3 Euro Series, Scirocco R Cup, International GT Open, Avrupa Ralli Şampiyonası (D-Smart, Digiturk, Teledünya)

Trt Spor : Superspor adlı Motorsporları Programı

Ntv Spor : Maalesef Türkiye'ye Motorsporları dahil birçok değişik sporu sevdiren kanalın sadece Mobil 1 Grid adlı programdan başka görebildiğim Motorsporları yayını yok.

TV 8 : Yılların programı 8. Etap hem alışılagelmiş yeni çıkan araçların tanıtımını, hem de Motorsporları dünyasından son haberleri veriyor.

AB Moteurs : 2012 Pist Yarışları Programı, Nascar Bahar Kupası. İsmi duyunca heyecanlansanız da yeteri kadar ilgili çekecek motorsporları yok. Yine de ara ara bu tür programlara denk gelebilirsiniz. (D-Smart, Teledünya)

Konu geniş çaplı da en azından başlamak istedim. Televizyonda denk geldiğim ve biraz da TV kanallarının internet sitelerine bakarak yazmaya çalıştığım bu yazıyı insanlar okudukça kolektif bir yazı hale gelmesini isterim. Benim gözden kaçırdığım bazı programlar olabilir. Mesela Eurosport başka serileri de yayınlıyor ama benim aklıma gelenler bunlar. Belki günün birinde birileri bu yazıya bakar da yararlanırsa çok mutlu olurum, belki de medyadan birileri okuduğunda ufak da olsa kendilerini eleştirme gereği duyarlar.

Vurgulamak gerekirse; özellikle Eurosport, Sports Tv, AB Moteurs ve ESPN kanallarında gözden kaçırdığım programlar olduğunu tahmin ediyorum. Geç de olsa 2012 yılı için TV'de Motorsporları Ekranı olarak bir rehber görevi görebilir. Ayrıca ele aldığım platformlar Türksat uydusundaki kanallar, Karasal yayın, D-Smart, Digiturk ve Teledünya. Diğer uydulardan ve internetten bütün serileri izlemek mümkün evet fakat yukarıda saydığımız platformlarla sınırladık olayı. Geri dönüşler bekliyorum...Emeği geçen herkese teşekkürler.










Hiç yorum yok:

Yorum Gönder